گوشی موبایل نوکیا مدل G10 TA-1334 دو سیم کارت ظرفیت 64 گیگابایت همراه با رم 4 گیگابایت از محصولات مقرونبهصرفه شرکت نوکیا است که به تازگی معرفی و روانه بازار شد. این محصول دارای صفحه نمایش IPS و 6.52 اینچ با رزولوشن 720x1600 پیکسل است که این صفحهنمایش در هر اینچ 269 پیکسل را نشان میدهد. تراشه این محصول از نوع MediaTek Helio G25 chipset است که برای کاربرد روزمره و متوسط از نظر پردازشی مناسب خواهد بود. نوکیا مدل G10 با حافظه 64 گیگابایتی و رم 4 گیگابایتی برای افرادی که از موبایل خود فقط برای کارهای روزمره و نه انجام بازیهای سنگین و یا کار با نرمافزارهای حرفهای استفاده میکنند، مناسب و به اندازه نیاز است. همچنین در نظر داشته باشید که با استفاده از یک کارت حافظهی جانبی قادر خواهید بود این میزان از حافظه را افزایش دهید. سیستم عامل پایه گوشی موبایل نوکیا Android 11 است. قاب پشتی این گوشی موبایل 3 ماژول دوربین دارد. منبع انرژی گوشی G10 باتری لیتیوم-یونی با ظرفیت 5050 میلیآمپرساعت است که برای این گوشی با کارایی و ویژگیهایی که دارد کافی و مناسب خواهد بود. رزولوشن عکس گوشی موبایل نوکیا 13 مگاپیکسل است و برای کسانی که استفادهی روزمرهای از گوشی موبایل دارند و قصد انجام کارهای حرفهای و تخصصی نظیر ادیت فیلم، بازیهای سنگین و دیگر کارها را با گوشی خود ندارند، گزینهی اقتصادی و به صرفهای است.
بررسی تخصصی دیجی بایل
میان رده مقرونبهصرفه
بعد از خریداری سهام نوکیا توسط شرکت HMD Global، گوشیهای هوشمند این شرکت جان دوبارهای گرفتند و توانستد کاربران بسیاری را به سمت خود جلب کنند. بدون شک هنوز برند معروف و قدیمی نوکیا به جایگاه اصلی خود نرسیده است، اما عملکرد خوب این شرکت در چند سال اخیر غیر قابل انکار است. نوکیا سعی کرده تا تمرکز بیشتری در زمینه گوشیهای هوشمند میانرده داشته باشد. طراحیهای کاربر پسند در کنار مشخصات مناسب و البته قیمتی مقرون بهصرفه از دلایل اصلی استقبال کاربران از گوشیهای هوشمند میانرده این شرکت میباشد. نوکیا G10 نیز یکی از گوشیهای میان رده مقرونبهصرفه این شرکت میباشد که به نسبت قیمت در نظر گرفته شده مشخصات مناسب و قابل قبولی را نیز با خود بههمراه داشته است. در همین ابتدا باید بگوییم که بهتر است از هر گوشیهوشمندی با توجه به قیمت در نظر گرفته شده برایش توقع عملکرد داشته باشید. برای مثال هیچوقت نباید از یک گوشی میان رده که قیمتی به مراتب ارزانتر از یک گوشی پرچمدار دارد، توقع عملکردی مشابه را داشته باشید.
طراحی کاربر پسند، صفحه نمایش مناسب
طراحی در نظر گرفته شده برای گوشیهای هوشمند میانرده نوکیا در مدلهای مختلف شباهتهای بالایی با یکدیگر دارند اما باید قبول کرد که گوشیهای میان رده نوکیا با بهره بردن از همین طراحیهای مناسب و جذاب توانستهاند کاربران بسیاری را به سمت خود جلب کنند. در نمای رو به رویی برای طراحی صفحهنمایش از ناچ معروف و البته محبوب واتردراپ یا همان قطرهای استفاده شده است. بریدگی قطرهای شکل ناچ در قسمت بالایی و مرکزی صفحهنمایش سنسور دوربین سلفی را در خود جای داده است. در قسمت پشتی نیز سه سنسور دوربین را در بخش مرکزی میبینیم که در معماری دایرهای شکل قرار گرفته اند. در نمای پشتی همانطور که در تصاویر میبینید خبری از حضور حسگر اثر انگشت نیست و این قابلیت امنیتی و بسیار پرکاربرد در فریم کناری، بر روی دکمه پاور قرار گرفته است و باید گفت که برای قفل گشایی نیز عملکرد بسیار خوب و سریعی دارد. در نمای رو به رویی نوکیا تلاش داشته تا کمترین میزان حاشیه را در نظر بگیرد، هرچند حاشیه قسمت پایینی بیشتر از نقاط دیگر به چشم میآید. تلاش نوکیا برای کم کردن حاشیه سبب شده تا نزدیک به 82 درصد از نمای روبهرویی را صفحهنمایش به خودش اختصاص دهد. حال که راجع به صفحهنمایش صحبت کردهایم، بهتر است بدانید که نوکیا G10 به صفحهنمایشی 6.52 اینچ با رزولوشن 720×1600 پیکسل از نوع IPS LCD مجهز شده است. تراکم پیکسلی 269ppi در هر اینچ نیز کیفیت مطلوب و قابل قبولی را ارائه میکند. شاید کیفیت تصاویر صفحهنمایش این گوشی هوشمند به نسبت صفحات نمایش با پنل اولد ضعیفتر باشد اما یکی از دلایل قیمت مقرونبهصرفهاش استفاده از پنل IPS LCD میباشد که باید گفت به نسبت قیمت در نظر گرفته شده، نوکیا G10 به صفحهنمایش مناسبی مجهز شده است.
دوربین
بدون شک یکی از اصلیترین معیارها برای کاربران در خرید یک گوشیهوشمند میانرده و یا حتی پرچمدار، سنسورهای دوربین در نظر گرفته شده میباشد. نوکیا G10 نیز به سه سنسور دوربین در قسمت پشتی مجهز شده است. یک سنسور دوربین اصلی با رزولوشن 13 مگاپیکسلی از نوع عریض بههمراه سنسور 2 مگاپیکسلی ماکرو و سنسور 2 مگاپیکسلی سنجش عمق، سنسور های دوربین سهگانه این گوشیهوشمند میانرده را تشکیل میدهند. برای دوربین سلفی در بریدگی قطره ای شکل ناچ صفحهنمایش هم سنسور 8 مگاپیکسلی در نظر گرفته شده است.
سنسور دوربین اصلی با توجه به میزان رزولوشن 13 مگاپیکسلی در نور روز توانایی ثبت تصاویر خوب و کاملا قابل قبولی را دارد. جزئیات در خروجی تصاویر بهخوبی دیده میشود و کنتراست تقریبا قابل قبولی دارد و در زمینه داینامیک رنج هم میتوان گفت که این سنسور دوربین عملکرد قابل قبولی داشته. توانایی ضبط ویدیو با حداکثر کیفیت 1080 پیکسل و سرعت 30 فریم در ثانیه نیز از دیگر قابلیتهای سنسور دوربین اصلی این گوشیهوشمند میانرده میباشد. سنسور ماکرو هم این امکان را به شما میدهد تا تصاویری از فاصله نزدیک را ثبت کنید که البته با توجه به میزن رزولوشن این سنسور، نباید توقع ارائه جزئیات بالایی را در تصاویر خروجی داشته باشید ولی در مجموع عملکرد خوبی دارد. سنسور سنجش عمق نیز کمک شایانی به سنسور دوربین اصلی برای ثبت تصاویر پرتره کرده است. در خروجی تصاویر حالت پرتره باید گفت که پسزمینه بهخوبی بوکه شده است و تداخل چندانی بین پرتره چهره و پسزمینه بوکه شده شاهد نیستیم که میتوان گفت به عنوان یک گوشی میان رده، نوکیا G10 توانسته عملکرد خوبی داشته باشد. دوربین سلفی هم کیفیت مناسبی را ارائه میکند و در تماس های تصویر نیز عملکرد بسیار خوبی دارد و کیفیت کاملا قابل قبولی را ارائه میکند.
ردازنده میان رده، باتری قدرتمند
در بخش مشخصات سخت افزاری و بهخصوص میزان باتری در نظر گرفته شده باید گفت که نوکیا G10 دست پر وارد عرصه رقابت گوشیهای هوشمند میانرده شده است. نوکیا این بار پردازنده میانرده هلیو G25 (Helio G25) شرکت مدیاتک را برای این گوشی در نظر گرفته است. این پردازنده با معماری 12 نانومتری و متشکل از 8 هسته (4 هسته قدرتمندتر با ارائه فرکانس کاری 2.0 گیگاهرتز و 4 هسته اقتصادی با صرفه انرژی کمتر و توانایی ارائه فرکانس کاری 1.5 گیگاهرتز) که در اجرای بازی های نه چندان سنگین و همچنین فعالیتهای روزمره عملکرد قابل قبولی دارد. برای اجرای بازی های سنگین نیز بهتر است تنظیمات گرافیکی بازی را روی حالت low قرار دهید. نوکیا G10 به باتری قدرتمندی با میزان ظرفیت 5050 میلیآمپر ساعتی مجهز شده است. در این بخش نوکیا G10 توانایی ارائه طول عمر مفید بهتری به ازای هر بار شارژ 100 درصدی به نسبت بسیاری از گوشیهای هوشمند میانرده دیگر بازار دارد. در شرایط معمولی باید گفت که با خیال راحت میتوانید به ازای هر بار شارژ 100 درصدی، دو روز و حتی بیشتر از این گوشی هوشمند میانرده استفاده کنید. در سخت ترین شرایط ممکن (روشن بودن دیتا، تماشای ویدیو و اجرای بازی) این گوشی هوشمند میتواند طول عمر مفید 16 ساعت و 8 دقیقه را ارائه کند.
نکات مثبت
نکات منفی